Nieuwsbrief Boekhuis De Brug – nov 2020

Nieuwsbrief november 2020

Beste lezer,
Wat gaat de tijd toch snel: de kinderboeken of andere geschenken voor het kerstfeest kunnen alweer worden uitgezocht.

Bij ons in de winkel kunt u een tas ophalen met daarin de kinderboekencatalogi van de christelijke uitgevers. Met deze catalogi moet het zeker lukken om voor de kinderen mooie boeken uit te zoeken. Ook dit jaar zijn er prachtige nieuwe uitgaven en diverse uitgevers hebben titels in prijs verlaagd tot 31 december. Deze aanbiedingen gaan vaak heel snel en soms zijn er begin november al titels uitverkocht. Mocht u willen bestellen, wacht dan niet te lang.

In verband met maatregelen rondom het coronavirus hanteren we aangepaste openingstijden:
van dinsdag tot en met vrijdag zijn we geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur.
Het is ook mogelijk om op een andere tijd te komen. U kunt daarvoor een afspraak maken. Stuur dan een email naar en geef aan op welke dag en tijd u graag zou willen komen. We zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Koop lokaal, we adviseren u graag bij het uitzoeken en kunnen de bestelling ook bij u komen bezorgen!

Met vriendelijke groet,
Kinderwerkgroep Boekhuis De Brug.

 

40 Tellen – spel
Kerst voor jou!

Kerst, voor iedereen betekent het iets anders. We beleven dit wereldwijd gevierde feest allemaal op onze eigen manier, en iedereen heeft er andere associaties mee.

Met dit nieuwe spel teken je, beeld je uit, omschrijf je of geef je hints over de woorden op je kaartje. Welke vorm je ook gebruikt, probeer je (kerst)boodschap zo goed mogelijk over te brengen. Speel individueel of in teams tegen elkaar voor de hoogste score.

Een spel vol humor, snelheid en gezelligheid, juist rond de kerstdagen met familie of gasten over de vloer. De kans is groot dat we dit jaar niet met veel mensen bij elkaar kunnen komen. Maar: ‘40 tellen’ speel je al met 3 spelers!

Dit feestelijke spel doet denken aan een soort mix van Party & Co en 30 Seconds. Vanwege de vriendelijke aanschafprijs is het een zeer geschikt uitdeelcadeau. Kerken, jeugdclubs, scholen en andere organisaties kunnen via de winkel grotere aantallen bestellen.

Leeftijd: 10+
Aantal spelers: 3+
Speeltijd: 10-30 minuten
Prijs: €3,99

Via de website www.kerstvoorjou.nl is er meer informatie te vinden over:
* de toolbox voor kerken
* het spel 40 Tellen
* de online cursus ‘Onderweg naar Kerst’

Twee weken voor jou – Karen Kingsbury
Een bedenktijd van twee weken, een liefde voor altijd

In ‘Twee weken voor jou’ van Karen Kingsbury staat Elise Walker voor een hartverscheurende keuze: ze heeft nog twee weken de tijd om te beslissen over het lot van haar pasgeboren baby.
Nu ze gaat studeren is Elise Walker vastbesloten om haar leven te beteren, maar het duurt niet lang voordat ze ontdekt dat ze zwanger is. Aaron en Lucy Williams worstelen met hun kinderwens en zijn in de wolken als Elise voor hen kiest als adoptieouders. Tijdens het adoptieproces schrikken ze alle drie als ze erachter komen dat Elise na de geboorte nog twee weken heeft om een definitieve beslissing te maken…
€21,99

Het rode lint – Lucy Adlington
Ella en Rose werken in het naaiatelier van Auschwitz. Elke jurk die ze maken kan het verschil betekenen tussen leven en dood

In de prachtige young adult ‘Het rode lint’ van Lucy Adlington naait de veertienjarige Ella jurken voor hooggeplaatste nazi’s in concentratiekamp Berkenwoud. Het leven in het kamp is zwaar, maar dan ontmoet Ella de dromerige Rose. Kan ze haar vertrouwen? Het rode lint dat ze van haar krijgt is het symbool van hoop op een betere toekomst. Een krachtig, hoopvol verhaal over vriendschap en overleven in de meest barre omgeving die je je kunt voorstellen.
€17,99

Hartenkind – Remmelt Mastebroek & Annet Shawki-Veefkind
Hoe sterk is de band tussen moeder en dochter?

‘Na de laatste zinnen blijft Lente lange tijd stil. Verbijsterd bladert ze verder om te zien of er nog meer komt. Dan sluit ze het schriftje en kijkt Liva aan. “Dat was het,” brengt ze met moeite uit, terwijl ze Liva’s hand pakt.’

Hartenkind is een unieke samenwerking tussen twee topauteurs. Remmelt Mastebroek en Annet Shawki-Veefkind nemen elk een van de hoofd-personages voor hun rekening. Het resultaat is een ijzersterke psychologische roman vol scherpe dialogen, die Lente en haar dochter Liva levensecht maken.
Door een onverwachte erfenis krijgt Lente een ruig en onbewoond eiland in haar bezit. Omgeven door het ongerepte en ruige landschap, op een plaats waar God nog welkom is, groeien de vrouwen naar elkaar toe.
Lukt het hen de pijn uit hun hart te overwinnen? Wanneer het geluk hen eindelijk toelacht, merken ze plotseling hoe kwetsbaar dit is.
€18,95

Raak me aan – Philip Troost
Naar een cultuur van aanraken

Dat huidhonger basisbehoefte is horen we de laatste tijd wel vaker. Maar wat doet fysiek contact dan met je, dat het zo onmisbaar maakt? Zelfs wie niet veel met aanraking heeft weet na het lezen van dit boek dat hij iets wezenlijks mist voor zijn gezondheid, ook op geestelijk, psychisch en sociaal vlak. De lezer krijgt praktische aanwijzingen aangereikt om aanraking weer normaal te maken in het dagelijks leven. En hoe hou je dat dan tegelijk veilig? Ook in machtsongelijke relaties waar de misbruikverhalen over gaan, moet het taboe op aanraking eraf, en Troost vertelt hoe dit kan. Het slothoofdstuk geeft een kritische blik op de afstandscultuur die als het nieuwe normaal wordt geïntroduceerd. Want stoppen met aanraken is de nekslag voor de volksgezondheid.
€14,99

‘Het schrijven van dit boek stond al in de planning lang voordat corona er was. Maar het belang van dit verhaal is nu groter dan ooit, voordat we gaan wennen aan een nieuw normaal dat nooit normaal mag worden.’

De kracht van rust – Mirjam van der Vegt
8 tegendraadse lessen over werk en het goede leven

Je agenda zit vol en in je hoofd is het druk. De balans tussen werken en rusten is kwijt. Hoe zorg je ervoor dat je weer met plezier je leven leidt?

Mirjam van der Vegt laat in 8 tegendraadse lessen zien wat rust nemen met ons lichaam en geest doet. Rust verhoogt de kwaliteit van ons werk en leven aanzienlijk. Van der Vegt laat met de inspirerende verhalen van o.a. rapper Typhoon, bergbeklimmer Katja Staartjes en bisschop Ancelimo zien dat je in goed gezelschap verkeert wanneer je even gas terugneemt.
€20,99

Stil mijn ziel – Jos Douma
Gids op de weg van stilte en contemplatie

In een tijd waarin we allemaal zijn stilgezet, worden we ertoe uitgenodigd om echt iets van de stilte te proeven. Maar als je de stilte ingaat, merk je dat er nog steeds heel veel onrust en lawaai, drukte en gedoe is, maar dan vanbinnen. Misschien denk je: stilte is niks voor mij. Maar niets is minder waar. Stilte is voor iedereen. Je moet de stilte alleen wel leren kennen en ermee oefenen.

Dit boek is gebaseerd op de succesvolle onlinecursus van Jos Douma over stilte en contemplatie. Als je aan de slag gaat met dit boek, is het handig om ook je smartphone of laptop bij de hand te houden. Via een QR-code vind je bij elke les extra materiaal ter verdieping en om mee te oefenen.
€14,90

Gods genade elke dag – Grace – zussenliefde
365 bemoedigingen

Als kinderen van God staan we nooit met lege handen. Er is geen dag waarop we het zonder Zijn liefde en trouw moeten stellen. We mogen altijd rekenen op het licht van Zijn genade. Gods genade is genoeg, elke dag. De overdenkingen, quotes en gebeden in dit dagboek laten Gods woorden van liefde en genade zien. Laat je erdoor bemoedigen en inspireren.
Grace is het pseudoniem van Theuna-Hiske Veenstra. Naast haar werk in het basisonderwijs schrijft zij de dagelijkse overdenkingen voor zussenliefde.nl.
€20,00

Hartsrust – Eline Hoogenboom
‘Hartsrust is voor mij: in stilte rusten aan Gods hart om dicht bij je eigen hart te komen. Om voluit en in Gods aanwezigheid te kunnen’ – Eline Hoogenboom

In het dagboek ‘Hartsrust’ biedt Eline Hoogenboom voor elke dag een moment van rust en inspiratie om je dag rustig, krachtig en vreugdevol te beginnen aan Jezus’ voeten. Zo keer je terug naar je ziel, en sta je krachtig in het leven. Met 12 maandthema’s als ‘Aan Jezus’ voeten’, ‘Laat genade stromen’, ‘Je imperfecte leven’ en ‘Thuiskomen bij jezelf’, deelt Eline Hoogenboom haar bemoedigende woorden over het niet perfecte leven, over genade die hoort te stromen en niet te sijpelen, over durven vallen en weer opstaan.
€18,99

Vreugde voor verdriet – Ira Stam
Rouwen om een geliefde met dementie

Bij de ziekte dementie raken de hersenen in verval. Het proces eindigt met het uitvallen van steeds meer hersenfuncties. De meeste mensen met dementie bereiken dit eindstadium echter niet, doordat ze overlijden aan andere ouderdomsziektes. Dementie verandert ook iemands persoonlijkheid en/of gedrag. Naasten van iemand met dementie gaan als gevolg van deze persoonlijkheids- of gedragsverandering van hun geliefde door een rouwproces. In Vreugde voor verdriet vertelt de auteur over haar rouwproces om haar moeder met dementie. Ze schrijft over verlies, omgaan met verlies, lijden, overgave, verdriet, gemis en aanvaarding. Haar vertrekpunt is de vreugde van en haar geloof in God. God geeft vreugdeolie in plaats van een rouwgewaad. In het tweede deel van het boek zijn indrukwekkende verhalen te lezen van andere mensen die een geliefde hadden of nog hebben met dementie. Zij rouwen ook om het verlies van hun geliefde als gevolg van de persoonlijkheids- of gedragsverandering. Elk verhaal is uniek en laat hun kwetsbaarheid zien, maar ook hoe hun geloof in God hen kracht, moed en troost geeft.
€14,95

Omgaan met tieners, een kunst apart – Ross Cambell
Je zoon of dochter door de tienerjaren heen loodsen…
dat is een spannend, uitdagend en vaak hachelijk avontuur

Ouders en tieners liggen nogal eens met elkaar overhoop. ‘Eén van de redenen,’ zegt Ross Campbell, ‘is dat ouders er soms vreemde ideeën over de puberteit op nahouden. Ze koesteren vaak zulke hoge verwachtingen, dat die alleen maar op een teleurstelling kunnen uitlopen. Wat de zaak nog moeilijker maakt, is dat ouders vaak niet weten hoe ze hun liefde voor hun tieners moeten uiten, waardoor deze grote kinderen eraan twijfelen of hun vader en moeder wel van hen houden.’
Campbell laat zien hoe jij een rustige en evenwichtige relatie met je tienerzoon of -dochter kunt opbouwen. Dit boek zal je helpen:
– je onvoorwaardelijke liefde te uiten
– de boosheid te hanteren van je tiener.. en jezelf
– met sombere buien van je tiener om te gaan.

Over de auteur Ross Campbell

Ross Campbell staat aan het hoofd van het Southeastern Counseling Center in Chattanooga (Tennessee). Hij is ook docent kindergeneeskunde en psychiatrie aan de universiteit van Tennessee. Dr. Campbell en zijn vrouw Pat hebben vier volwassen kinderen.
€14,95

Herkerken, de toekomst van geloofsgemeenschappen – Remmelt Meijer & Peter Wierenga
“Meijer en Wierenga dagen ons uit om opnieuw de Kerk, het Lichaam van Christus, te herontdekken in al haar verscheidenheid, als een familie. Van harte aanbevolen.”
Samuel Lee, Theoloog des Vaderlands 2019-2020

Al geruime tijd vinden er maatschappelijke ontwikkelingen en kantelingen plaats die ook het kerk-zijn beïnvloeden. De coronacrisis heeft deze veranderingen extra zichtbaar gemaakt en uitvergroot. Maar voelen kerken zelf de urgentie? En is er bij kerken bereidheid tot aanpassen van hun koers? In ‘Herkerken’ focussen Remmelt Meijer en Peter Wierenga op de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen waar kerken op kunnen inspelen, mits ze durven mee te bewegen. Aan de hand van theologische doordenking, praktijkverhalen en -voorbeelden, trekken de auteurs lijnen vanuit de coronacrisis naar de toekomst. Dit doen zij op basis van trends die zich al een aantal jaren steeds duidelijker aftekenen.
‘Herkerken’ laat zien hoe een periode van crisis en verandering, die in eerste instantie een kerk(gemeenschap) op scherp zet, met het juiste meebewegen kansen biedt om goed in te spelen op de uitdagingen van vandaag.
€16,99

De kerk is fantastisch – Rik Torfs

De beschrijving van de kerk die Rik Torfs in ‘De kerk is fantastisch’ geeft, is niet altijd mooi. Vaak wel. Maar de kerk is ook een plaats van verrotting, een angstige hoedster van de absolute waarheid en een zedenmeesteres die het zelf met de moraal niet altijd even nauw neemt. Dat weerhoudt Rik Torfs er niet van haar zeer te waarderen. Hij kiest acht invalshoeken om naar de kerk te kijken. De kerk als gebouw. Als pleisterplaats voor ongelovigen. Als oase. Als hospitaal. Als bron van humor. Als plek van schoonheid en als waakvlam voor de verrijzenis. Acht perspectieven die proberen iets van haar te tonen zonder haar helemaal te willen vatten. De kerk blijft ongrijpbaar. Niemand kent haar. Ook de paus niet.
€16,99

Oog in oog – Annemarie Geersing
God spreekt je persoonlijk aan. Wat doe jij dan?

Oog in oog is een monoloog van God. Het is bedoeld voor iedereen die graag een intense relatie met God wil, maar dat niet kent of ervaart.

“Ik maakte de wereld om hem te vullen met Mijn liefde. Zoals jij geliefd wil worden, wil Ik ook geliefd worden, door jou. Daarom gaf Ik Adam, en in hem álle mensen op de wereld, vrije wil. Want alleen als je vrij bent om voor Mij te kiezen of tegen Mij, ben je werkelijk vrij.
Maar wat voor vrijheid zou het zijn als Ik je de consequenties ervan weerhou? Dan zou je keus totaal niet uitmaken. Je zou niet werkelijk vrij zijn.
Begrijp je goed dat alleen daar waar Ik ben, leven is? Je koos tegen Mij, maar waar Ik ben daar kan geen kwaad zijn. Daarom kun jij niet zijn waar Ik ben, want jij kan je niet omdraaien en weglopen van je eigen dood.
Ik ben de Vader van alle mensen. Ik ben alleen maar goed. Ik wil alleen wat goed is voor jou.”

€18,95

Op weg naar de hemel – Henk Binnendijk
Over groeien in geloof en de bijzondere betekenis van de tabernakel daarbij. De tabernakel als wegwijzer

In zijn nieuwe boek met Bijbelstudies ‘Op weg naar de hemel’ wijst Henk Binnendijk de weg naar de hemel aan de hand van een bijzonder beeld uit het Oude Testament: de tabernakel. De tabernakel toont ons wie God is en hoe groot Gods plan met een mensenleven is. Aan de hand van de tabernakel laat Henk Binnendijk zien wat het offer van Jezus betekent. En dat God garant wil staan, dat Hij zijn doel met de mens bereikt. De tabernakel is het mooiste beeldmateriaal dat God ons heeft gegeven. Tot in de kleinste details heeft Hij dit concept persoonlijk aan Mozes gedicteerd. Henk Binnendijk laat zien hoe de tabernakel ook in deze tijd van grote waarde is.
€16,99

Eindtijd in zicht – Theo Algra
Uitleg van de Bijbelse profetie

Wordt er binnen afzienbare tijd een punt gezet achter de wereldgeschiedenis? Is de eindtijd dichterbij dan ooit tevoren? Dit boek geeft daarvoor steekhoudende argumenten. De Bijbelse profetieën verschaffen een blauwdruk van de toekomst van onze planeet. Een belangrijk deel daarvan is inmiddels realiteit geworden. Maar de allerlaatste episode, hoe zal die eruit zien en wat betekent dat voor ons? Worden alle ware christenen binnenkort in de hemel opgenomen, nog voordat de Antichrist zich zal manifesteren? Of is de Antichrist al lang verleden tijd? Of gaan wij de Antichrist juist wel meemaken met alle consequenties van dien? Dit boek geeft heldere antwoorden zonder te vervallen in ongezonde speculatie. Een must-read voor iedereen met serieuze belangstelling voor wat de Bijbel zegt over de eindtijd.
€23,50

 

Graag tot ziens in onze winkel!

 

Boekhuis De Brug
Christelijke boeken, muziek en multimedia

Vleesmarkt 8, 8441 EW Heerenveen
Telefoon: 0513-625574

www.boekhuisdebrug.nl